Hej!

Det verkar som om kung Bore snuvade oss på någon/några veckors golfspel så här i slutet av säsongen  🙁

Efter mycket funderande och vandrande på banan kan vi konstatera att vi gör rätt i att redan nu stänga för vintern. Kylan har gett en tjäle som skapar slaskigt och lerigt när väl plusgraderna kommer igen med regn.

Det kommer säkert att vara fint golfväder någon gång under vintern men vi kan inte öpnna under de få dagarna och byta hål, flytta teekulor, hålla öppet i kansliet, städa toaletter, tömma papperskorgar etc etc.
Varje vinter får vi frågan varför vi inte har öppet året runt så att det går att spela lite golf. Enkel förklaring är att om vi inte ska använda kemiska bekämpningsmedel för att hålla liv i gräset så måste vi vara extra försiktiga med spel när det är så kallt att gräset inte växer därför då kan gräset inte reparera skador. När det är kladdigt och lerigt drar vi dessutom upp skräp/svampsporer etc på greenerna.
Vill du ha den långa invecklade förklaringen så tar jag den helst muntligt 😉 Ring mig på 0705-189130

Vi sitter nu och börjar förbereda inför nästa säsong och börjar budgetera med bland annat bemanning. En del av er har redan tagit ställning till om ni vill vara med även nästa år och några har redan betalt för nästa år. Det är vi mycket tacksamma för då det förenklar vår planering. Vi har börjat skissa på den faktura vi skickar inom någon vecka för nästa år och om du redan nu vet att du inte önskar vara med så får du gärna höra av dig så slipper vi skicka till dig.

Assartorps golfklubb läggs enligt uppgift ner och om du känner någon där så tipsa om Värpinge som ett stadsnära alternativ.

Vi kommer att hålla öppet lite då och då i kansliet så att du kan komma förbi o hämta greenfeecheckar för tidig betalning men också kanske handla lite inför julen. Fårfällar, honung, golfprylar, grönkål eller mjöl ?

Stort tack för en riktigt bra golfsäsong 2016 och vi hoppas få se dig som medlem även 2017 !

mbh

Håkan och Monika med personal